Publikováno Napsat komentář

Materiály županů: satén

Satén

Žena – jaké to hříšné slovo. Žena umí být sexy a elegantní i v negližé. Svou krásu podtrhne županem vyrobeným ze saténového materiálu, který v sobě skrývá jemnost, hebkost a župánky jsou luxusní a nadčasové. Exkluzivní vzhled najdeme u županů s leskem. Ze široké nabídky si lze vybrat župany klasické, zdobené či sexy střihy. Pokud hledáte župánek, který podtrhne vaši krásu a dokonalost tvarů, volte župánky lehce průsvitné. Pokud jste romantický typ, oceníte župany s nádhernou krajkou, pro milovnice klasických střihů jsou v nabídce župany bez zdobení.

Již v minulosti se satén používal na výrobu oblečení, zpočátku pouze na spodní prádlo, později i na lehké letní šaty.

Vlastnosti materiálu:

Saténová látka je velmi kvalitní, neboť je tkána velmi hustou atlasovou vazbou. Látka je velmi poddajná a splývavá, má nádhernou strukturu, lesklý a hladký povrch, je měkká na omak, pohodlná a splývavá. Je vhodná pro jarní i letní období, v horkých letních dnech příjemně chladí. Její vlastnosti oceníte i na wellness pobytech.

Župany se vyrábějí v mnoha barevných kombinacích i střizích.

Co se týče údržby, nejšetrnější je praní ve vlažné vodě, tím oblečení ochráníte proti vyblednutí a poškození materiálu. Pro praní používejte kvalitní prací prostředek.

Satén lze i žehlit – program na jemné prádlo, ovšem dejte pozor na přílišné vysoušení látky.

Výhody saténu:

  • výborně pohlcuje vlhkost
  • je prodyšný
  • má hustou a pevnou strukturu
  • vyznačuje se vysokou jemností
  • je přirozeně lesklý
  • má dlouhou životnost
  • barvy mají dlouhou životnost
  • splňuje nejvyšší nároky na kvalitu a pohodlí
  • cenově dostupný materiál
Publikováno 1 komentář

Materiály županů: mikroplyš

Už jste někdy vyzkoušeli lenošení v mikroplyši? Vzpomeňte si na hebké kožíšky dětských plyšáčků a ihned pochopíte, proč je mikroplyš materiál vhodný právě pro chvilky relaxace a lenošení. Je vhodný nejen na výrobu televizních dek, ale je to ideální materiál i pro výrobu županů.

Pokud jste milovníky heboučkého materiálu, tak župany z mikroplyše si zajisté zamilujete. Můžete se do nich zachumlat po koupeli nebo jen tak a třeba si číst pěknou knížku.

Mikroplyš je novým trendem na našem trhu. Tento materiál, který se objevil v nabídce teprve nedávno, se stal hitem a ihned si získal celou řadu příznivců.

Vlastnosti materiálu:

Mikroplyš je materiál, který se vyrábí ze 100% polyesteru, což jsou speciálně upravovaná mikrovlákna. Je to látka s vysokým vlasem a hustou osnovou, je lehce česaná.

Materiál má velice moderní vzhled. Díky své sametové hebkosti a hřejivosti je vhodný především pro chladné období roku, neboť má velké termoregulační vlastnosti. Je příjemný na dotek a husté a jemné chloupky mu dodávají luxusní vzhled.

Materiál lze snadno barvit, takže si můžete vybrat z celé řady barevných odstínů či potisků.

Barvy zůstávají dlouho jako nové. Župany lze prát i v pračce.

 Výhody mikroplyše:

  • výborné termoregulační vlastnosti a vysoká hřejivost
  • měkkost a jemnost
  • rychle schne
  • snadno se udržuje
  • nesepírá se
  • není třeba jej žehlit
  • nevytváří se na něm žmolky
  • nepouští chlupy
  • vhodný i pro alergiky a astmatiky
  • barevná stálost
  • cenová dostupnost
  • prodyšnost
Publikováno Napsat komentář

Materiály županů: bambusové vlákno

bambusové vlákno

Tento druh textilie byl, v malé míře využíván, již v minulosti, ale v současné době se stává stále více oblíbeným a to díky svým skvělým vlastnostem a široké škále použití.

Vlastnosti materiálu:

Každý zákazník zajisté ocení vysokou savost a antibakteriální vlastnosti, které jsou pozitivem právě u županů. Bambusové vlákno je též hypoalergenní, takže je ideální pro lidi s citlivou pokožkou či různými druhy alergií. Navíc je stálé, neodírá se a nevytváří se na něm žmolky. Každý jistě ocení i vynikající termoregulační vlastnosti, které jsou ideální pro chladnější období. Materiál je na dotyk velice příjemný a překvapí i jemností.

Ani jeho údržba není náročná. Nedoporučuje se však bělení, vyváření, chemické čištění či sušení v bubnové sušičce.

Není vhodné přidávat avivážní přípravky, ty snižují savou schopnost materiálu.

Výhody bambusového vlákna:

  • vlákno je antibakteriální – bambus se pěstuje bez využívání pesticidů a umělých hnojiv
  • je ekologické
  • zabraňuje množení bakterií
  • je vysoce prodyšné
  • rychle usychá
  • má vysokou savost
  • je hypoalergenní – můžou jej nosit i lidé s citlivou pletí
  • je antistatické
  • má antibiotickou schopnost – nedochází ke vzniku nepříjemných pachů
  • má delší životnost
  • je stálobarevné
  • přírodní původ – vhodnější pro lidský organismus
Publikováno Napsat komentář

Jak vybrat správný župan?

jak-vybrat-zupan

Pamatujete když jste byli naposledy v hotelu, kde jste měli župan? Nebylo to parádní nasadit na sebe ten příjemný materiál a užít si ten pocit příjemné volnosti? Pokud ano, tak vás asi napadlo, že byste si pořídili župan i domu, jenže jak takový župan vybrat?

Abyste vybrali ten správný župan, stačí určit materiál, střih a vzhled županu. Pojďme si to tedy trochu rozebrat.

Materiál

Župany se většinou nosí proto, aby nás zahřály. Také musí být ohleduplné k naší pokožce, aby nám propůjčily pocit pohodlí a relaxace. Jaký materiál je tedy vhodný?

Bavlna a mikrobavlna

Nejčastějším materiálem je 100 % bavlna, mikro bavlna či česaná bavlna. Podíváme-li se do nabídky klasických županů, bude dominovat především bavlna či klasická česaná bavlna. Mikro bavlna je dobrou volbou co se týče absorpčních vlastností, které uvítáte především, pokud župan oblékáte když jdete z vany či sprchy.

Bambusové vlákno

Pokud máte citlivou pleť či problémy s ekzémem, využijte nabídku županů z bambusového vlákna, které jsou vhodné i pro alergiky.

Froté

Pro chladné období je vhodný župan z nadýchaného froté, který zahřeje. Také má výborné savé vlastnosti, takže je vhodný i po koupeli. Je ideální pro relaxaci po dlouhém dni. Obdobné vlastnosti mají i župany z mikroplyše.

Další materiály

V nabídce je však i celá řada županů z dalších druhů materiálů - hedvábí, šifon nebo tyl. Tyto druhy materiálů umožňují vyrobit župan v přiléhavém střihu, který doplní třeba průhledné prostřihy, jež zdůrazní přednosti postavy.

Střih

Střih županu je jedním z hledisek, které je při výběru potřeba zohlednit. Je potřeba si uvědomit, při jaké příležitosti jej budete nosit a jak často jej budete používat. Volba správné délky je velice důležitá. Velkou roli může hrát i to, zda má límec (lepší vzhled) či kapuci (hodí se třeba po umytí vlasů). Letní župany jsou spíše kratší a bez kapuce. Některé mají jemné zdobení v podobě výšivky, také mohou být doplněny krajkou.

Župany pro odpočinek a relaxaci bývají většinou delší, některé ženy preferují kapuci, jiné zase šálový límec. Chcete - li župan nosit na pyžamu nebo noční košili, je vhodnější spíše volnější střih.

Vzhled županu

Tady záleží na vkusu každého z nás. Barevných kombinací je nepřeberné množství, od těch decentních až po pestré a výrazné barvy. V nabídce najdeme i různé motivy - proužky, výšivky, potisk či krajkové zdobení (především u dámských županů). Pro páry jsou v nabídce partnerské župany, které mají stejný design i materiál. Liší se pouze střihem a určením (pro muže, pro ženu). Oblíbeným kouskem je například dámský župan Minnie, který má na kapuci roztomilá ouška.

Jaký župan se hodí pro dámy, pány a děti?

Dámské župany

Tady lze vybírat buď z tenčích materiálů, které slouží pro teplé léto (chcete - li se do něj schoulit po bazénové koupeli). Také jsou vhodné na dovolenou k moři, pokud se po koupání nechcete balit do osušky. Teplejší druhy materiálů jsou vhodné pro chladnější večery. Samostatnou kategorii jsou pak luxusní dámské župany, které nenechají žádného muže chladným.

Pánské župany

I muži rádi odpočívají a relaxují a proč ne právě v pohodlném a luxusním županu, který navodí pocit pohody a příjemného uvolnění. Pánská provedení jsou v sytých barvách, kratší i dlouhé, přepásané páskem, s límcem a většinou s kapsami. Co se týče barevného provedení, vybírat lze z modelů jednobarevných, ale i kostkovaných, s proužkem či károvaných. Župan se stal také nezbytnou mužskou výbavou pro ty, kdo chodí plavat či do sauny.

A co děti?

Pamatováno je i na ty nejmenší. Dětské župany se vyrábějí z nejpříjemnějších materiálů, aby ochránily citlivou dětskou pokožku. V nabídce je celá řada barevných odstínů s dětskými motivy. Velice trendy jsou župánky s kapucí a oušky. Pro ty úplně nejmenší můžete využít nabídku dětských koupacích ponč nebo ručníků s kapucí.

Chlapecký župan BallDívčí župan Daria

Závěr

Doufám, že teď už máte představu o tom, jaký župan je pro vás ten pravý. Pokud si chcete nějaký vybrat, nebo se jen inspirovat, neváhejte návštívit náš katalog županů.